• ΠΣΕΜ ΚΙΝ

  ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΔΩΘΕΙ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

  Με μεγάλη έκπληξη βλέπουμε την ηγεσία της ΠΣΕΜ σε σχετική της ανακοίνωση να καλεί Παγκύπρια όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015.

  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ΠΣΕΜ ενήργησε, μετά από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εξαίρεση των απόρων μαθητών από την υποχρέωση καταβολής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις και έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού Απόλυσης.  

  Είναι πρωτοφανές φαινόμενο μια Κυβέρνηση να κάνει ενέργειες να στηρίξει οικονομικά άπορες οικογένειες προκειμένου να συμμετάσχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και την ίδια ώρα η ΠΣΕΜ, όχι απλά να διαφωνεί μα να καλεί και σε κινητοποιήσεις. Φαίνεται πως έχουμε χάσει το νόημα και των κινητοποιήσεων. Στην λογική λοιπόν του καλούμε την Τρόικα και ακολούθως διαμαρτυρόμαστε, μόνοι ή με τα συζύγων, τέκνων και εγγονών, έχουμε επιδωθεί σε σταυροφορία της λογικής και του ορθολογισμού.

  Να υπενθυμίσουμε στην Ακελοκρατούμενη ΠΣΕΜ, ότι αν και τελούμε υπό καθεστώς μνημονίου και τα οικονομικά προβλήματα πληθαίνουν καθημερινά, θα πρέπει να μπορούμε να διακρίνουμε, τις λίγες έστω, βάση δυνατοτήτων, πολιτικές εκείνες, που αναμένεται στοχευμένα να ελαφρύνουν τους δυσπραγούντες συμπολίτες μας. Αντί αυτού μεθοδικά οι μαθητές της εν λόγω παράταξης, αναλώθηκαν στη δημιουργία λάσπης και εντυπώσεων.

  Είναι λυπηρό τέτοιες ενέργειες να καλλιεργούνται από τη μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας, που είναι το μέλλον και το αύριο της πατρίδας μας. Η φτηνή και φαινομενικά ανέξοδη πολιτική του λαικισμού, έχει πλέον ξεφτίσει. Σε μια πατρίδα, πρώτη σε επενδύσεις στην παιδεία και τελευταία σε αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη, θα αναμέναμε από την ηγεσία της ΠΣΕΜ προτάσεις και εισηγήσεις, στη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου, που επιτέλους άνοιξε. Αντί τούτου, της πολιτικής ενάσκησης δηλαδή με νόημα, κάθε ανακοίνωση της ΠΣΕΜ αφορά στην αύξηση του κρατικού προυπολογισμού και των ελλειμάτων ή των κινητοποιήσεων ανεξάρτητα αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους ή όχι.

  Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού και η Μαθητική Κίνηση, τάσσεται εναντίον της κινητοποίησης της ΠΣΕΜ, ξεκαθαρίζοντας ότι τα δραστικά μέτρα παίρνονται εκεί που χρειάζονται. Η υπερβολή προς το θεαθήναι των πολιτικών παρατάξεων, ας μείνουν επιτέλους στο περιθώριο.

  10 Μαρτίου 2015

   

Leave a reply.