• ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ test4

  Εναρξη Προσυνεδριακου Διαλογου

  Αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως οικονομική κρίση, έχει σήμερα φανερώσει, πέραναπό την οικονομική της διάσταση, μια μεγαλύτερη κρίση. Κρίση των θεσμών και τωναξιών, κρίση της πολιτικής και των πολιτών. Όλα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση καιόλα, όπως θα έπρεπε, επιτέλους αξιολογούνται. Οι πάντες είναι υπόλογοι καιτίποτα δε χαρίζεται και σε κανένα.

  Αμετάθετος στόχος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως και κάθεοργάνωσης που με συνέπεια αντιμετωπίζει την αποστολή της, είναι μέσα από τηναντίδραση να δημιουργήσει την επόμενη μέρα για τον τόπο και τους πολίτες του.Δημιουργικά να αντικρίσει την επίκριση της κοινωνίας και ως κινητήρια δύναμη νατην εκμεταλευτεί για όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν και είναι πολλά.

  Στο πλαίσιο αυτό, έχειπρογραμματιστεί και θα υλοποιηθεί μεγάλος Προσυνεδριακός Διάλογος, σε όλες τιςεπαρχίες όπου στόχο έχει τον εντοπισμό και την καταγραφή προγραμματικών θέσεωνγια τη νεολαία. Επιθυμούμε να ακούσουμε όλα όσα έχουν να μας πουν. Την κριτική,μα και τις προτάσεις τους.

  Σκοπός της νεολαίαςείναι να κατεβεί στις τοπικές κοινωνίες των νέων, σε όλες τις επαρχίες, στηνπεριφέρεια και στα αστικά κέντρα, και να δώσει λόγο σε όσους το επιθυμούν.Ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο μετεξέλιξης των κοινωνιών. Σε αυτήν τημετεξέλιξη, η μετατροπή των πολιτικών κομμάτων σε πολιτικούς οργανισμούς θαπρέπει να είναι στόχος αμετάθετος και η ΝΕΔΗΣΥ δυναμικά θα πρέπει ναδιεκδικήσει βήμα ώριμου διαλόγου.

  Στο πλαίσιο αυτό,αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως εξαγγελθεί ανοικτός διάλογος και μεοργανωμένα σύνολα αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να σφυγμομετρήσουμε,όσο το δυνατό καλύτερα, τον παλμό της νέας γενιάς.

  Απαίτηση της νέας γενιάςείναι η προώθηση παραγωγής πολιτικής σκέψης και ώριμης κριτικής και οι νέοι θακαλεστούν να επιλέξουν, να κρίνουν να προτείνουν να καταδικάσουν πρακτικές καινοοτροπίες αλλά να αντιληφθούν πως η ανάγκη αποκατάστασης των θεσμών, υπερέχειτης υπόσκαψης των ατόμων.

  Ως Νεολαία τηςμεγαλύτερης παράταξης αυτή τη στιγμή της χώρας, είναι καθήκον μας, ναενεργοποιήσουμε τα δυναμικότερα τμήματα της κοινωνίας μας. Να συνθέσουμε τηνεμπειρία και τη γνώση των παλαιοτέρων από εμάς, με το δυναμισμό για ανατροπήκαι ρήξη των νέων. Να φέρουμε στο προσκήνιο νέους ικανούς, έτοιμους να μιλήσουντη γλώσσα της αλήθειας και των αξιών, των θέσεων και των ιδεών.

  Συνολικά, θα διεξαχθούν35 ανοικτές συζητήσεις σε Παγκύπριο επίπεδο και άλλες τόσες με Μη ΚυβερνητικέςΟργανώσεις και οργανωμένους φορείς που η δράση τους άπτεται θεμάτων νεολαίας.Με το τέλος των συναντήσεων και αφού κωδικοποιηθούν θα κατατεθούν σε όλα τα αρμόδιασώματα προς συζήτηση, κοινοβουλετικά κόμμματα και υπουργεία, ενώ ταυτόχρονα θααποτελούν προγραμματικές για την οργάνωση μας θέσεις, οι οποίες και θακαθορίζουν τη δράση της,  τους αμέσωςεπόμενους μήνες.

  Καλούμε όλους τουςνέους, όπου ιδεολογικά και να ανήκουν, να πλαισιώσουν και να μετέχουν στονόμορφο αγώνα συνδιαμόρφωσης του δικού μας αύριο.

Leave a reply.