• ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ1

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

  18.3.2016

  Προς

  Νικόλα Παπαδόπουλο

  Πρόεδρο ΔΗΚΟ

  Λευκωσία

   

  Κ. Πρόεδρε,

  δεν επιθυμώ να καταντήσω γραφικός γι’ αυτό θα είμαι σύντομος. Σήμερα κ. Πρόεδρε εκφράσατε την ικανοποίηση και την περηφάνια σας για τα εκλογικά αποτελέσματα της Φοιτητικής σας Παράταξης.  Δεν έχω σκοπό να σας υποδείξω τίποτα κ. Παπαδόπουλε απλά να υποβάλω τις δικές μου ερωτήσεις και σχόλια:

  1. Δε γνωρίζω πόσο λανθάνουσα είναι η γλώσσα που χρησιμοποιήσατε αλλά εκ παραδρομής κάνατε λόγο για τις επιτυχίες της Αναγέννησης σε ΤΕΠΑΚ και Παν Κύπρου. Χθες όμως έγιναν οι εκλογές σε Frederick και Παν. Κύπρου.
  2. Και αν ήμουν στη θέση σας αυτό το λάθος θα επέλεγα να κάνω. Θα άφηνα ασχολίαστο το Frederick. Δε θα σας τιμούσε εξάλλου. Νύχτα μέρα αυτό που ακούμε από το κόμμα σας είναι την αναγκαιότητα θωράκισης της έστω νοσούσας Δημοκρατίας μας, επιδιώκοντας την ενημέρωση και την τοποθέτηση του λαού σε όλα όσα τον αφορούν. «Έχει δικαίωμα να γνωρίζει και στη βάση αυτή να τοποθετείτε ο λαός», είναι νομίζω η ακριβής πρότασή σας.
  3. Γνωρίζατε πως η Φοιτητική σας Παράταξη, κουβαλητής της Προοδευτικής εδώ και χρόνια, έχει προκηρύξει εκλογές παράτυπα; Χωρίς τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης, στην οποία αποφασίζουν φοιτητές, πίσω από κλειστές πόρτες, άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με το Πανεπιστήμιο Frederick, οι επικεφαλής Αναγέννησης και Προοδευτικής προκήρυξαν εκλογές. Δεν είχαν ούτε την τόλμη να το καταθέσουν στη φοιτητική ένωση για να αποφασίσει. Εκεί βλέπετε πρώτη δύναμη είναι η Πρωτοπορία.
  4. Είστε νομικός κ. Παπαδόπουλε. Ποια η γνωμάτευση σας για τη συγκεκριμένη παράγραφο: σελ 6 παράγραφος 14 «Εκλογή διοικητικού συμβουλίου:

  α. Μετά τη συμπλήρωση των θεμάτων της Β’ Τ. Γ. Συνέλευσης προκηρύσσονται εκλογές εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμών ημερών. Οι εκλογές δεν θα μπορούν να διεξαχθούν σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών.» Ούτε το ένα ικανοποιήσατε ούτε το άλλο. Επιπλέον:

  1. Γνωρίζατε πως υπόγραψαν μάλιστα την παράνομη συμφωνία τους, στην παρουσία του προέδρου της ΠΟΦΕΝ και υποψήφιου βουλευτή της παράταξης σας;
  2. Ούτε το Πανεπιστήμιο δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία, αρνούμενο να αναγνωρίσει αυτό το φιάσκο. Ρωτήστε τους κ. Παπαδόπουλε. Είχατε μέλη σε εφορευτική επιτροπή και υποψήφιους, στους οποίους το πανεπιστήμιο δεν έδωσε βεβαίωση φοίτησης αφού δεν είναι φοιτητές.
  1. Είστε νομικός κ Παπαδόπουλε. Ενημερώστε τα στελέχη σας πως οι αγωγές που έχουν κινηθεί σε βάρος τους είναι σοβαρές. Πολύ όμως πιο σοβαρό είναι το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος του Φοιτητικού Κινήματος. Από εκεί ξεκινήσατε και εσείς και γνωρίζετε. Από πότε έμμισθα στελέχη που καμία σχέση δεν έχουν με τα Πανεπιστήμια, προκηρύσσουν εκλογές και καταπατούν το δικαίωμα των φοιτητών να εκφραστούν ελεύθερα στις Γενικές τους Συνελεύσεις;
  2. Σε κρεσέντο αλλοφροσύνης, ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ και υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ, ψες βράδυ αφού του ζητήθηκε να αποταθεί για νομική γνωμάτευση και ακολούθως να τοποθετηθεί η ΠΟΦΕΝ, το αρνήθηκε, γιατί λέει δεν κατάλαβε τι ζητούσε η Πρωτοπορία (η μόνη παράταξη που τοποθετήθηκε 2 φορές γραπτώς για το θέμα) και έφτασε να δώσει τα χέρια. Είναι τα χέρια του πιο σημαντικά από το τι προβλέπει το καταστατικό και οι θεσμοί; Φαντάζομαι δεν επιθυμείτε να λυθεί το Κυπριακό με το να δώσει ο Αναστασιάδης το χέρι στον Ακιντζί; Γνωματεύστε εσείς κ. Παπαδόπουλε και θα είμαστε ικανοποιημένοι.
  3. Ακολούθως εισήλθε παράνομα στον χώρο που διεξάγεται η καταμέτρηση, χώρο στον οποίο παρούσα ήταν μόνο η εφορευτική επιτροπή και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου που ορίζονται από τις παρατάξεις ως εκπρόσωποι τους, επικαλούμενος την ιδιότητα του. Έτσι κάνετε και εσείς κ Παπαδόπουλε; Εισέρχεστε μετά την ψηφοφορία σε κλειστές καταμετρήσεις γιατί είστε βουλευτής; Είναι πλέον σαφές πως ο υποψήφιος της παράταξης σας είναι άκρως επικίνδυνος για τον θεσμό.

  κ. Παπαδόπουλε η Αναγέννηση έχει άνοδο 56 ψήφων σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις. Όσοι και οι ψήφοι που πήρατε με παράνομες διαδικασίες χθες στο Πανεπιστήμιο Frederick. Είναι με αυτό τον τρόπο που θα φέρουμε τους νέους πίσω στην πολιτική; Πατώντας πάνω σε πτώματα για να διαφυλάξουμε το κόμμα; Υιοθετείτε και εσείς το γνωστό «το κόμμα και τα μάθκια σας» κ. Παπαδόπουλε;

   

  Mε εκτίμηση,

  Πέτρος Δημητρίου

  Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ

Leave a reply.